Masajul de întreţinere are la bază tehnici ale masajului suedez. Acţiunea lui este să inducă o stare mentală pozitivă şi o bună funcţionalitate la toate funcţiile corpului precum şi reducere a tensiunii în muşchi; îşi gaseşte utilitatea, fie după o serie de masaje terapeutice, în cadrul cărora s-a obţinut un rezultat favorabil—ce trebuie întreţinut, fie când persoana doreşte să primească masaj în scopul profilactiv, în vederea păstrării unei stări bune de sănătate şi un tons psihic ridicat.
Fiind un masaj profund determină aparitia stării de corp uşor ,datorită accelerarii circulaţiei în sistemul limfatic şi preluarea ei de către canalele colectoare fără perturbările pe care le inducem organismului prin poziţii fixe, menţinute multe ore (ex. Lucru la calculator). Efectele masajului sunt multiple, pielea, muşchii, nervii sunt stimulate iar prin ciculaţia sporită a sângelui şi a limfei produsele reziduale ale corpului sunt eliminate cu mare uşurinţă.
Masajul de întreţinere are reale beneficii fizice şi emoţionalefiind un mijloc eficient de pastrarea sanatatii.

Noi, ca specialisti ai domeniului, sustinem ideea ca masajul (indiferent ce tip de masaj) nu trebuie sa fie facut acasa (masaj la domiciliu), deoarece conditiile oferite de un salon sau cabinet de masaj nu pot fi comparabile cu conditiile de acasa iar efectul de relaxare este remarcabil daca masajul este efectuat intr-un salon de masaj care detine o masa speciala de masaj, iar posturarea pacientului este cea corecta.