Masajul sportiv ajuta atletii sa-si pregateasca muschii pentru performanta, sa se recupereze dupa un eveniment important sau sa aiba o stare buna in timpul antrenamentelor. Dar masajul sportiv nu este recomandat doar sportivilor, el ajutand si in cazul persoanelor cu rani si dureri cronice.

Exista 4 tipuri de masaj sportiv:
» Ante-eveniment: un masaj scurt, stimulant de 15-45 de minute inaintea efortului sportiv. Este indreptat spre partile corpului implicate direct in efort.
» Post-eveniment: facut la 1-2 ore dupa eveniment pentru normalizarea tesuturilor corpului.
» Masajul sportiv de refacere: facut in timpul antrenamentelor pentru a permite altletului sa se antreneze mai mult timp.
» Masajul de reabilitare: atenueaza durerile.

Cand apelezi la un masaj sportiv?

Masajul sportiv este o alegere buna atunci cand ai o problema exacta – o intindere a ligamentului, de exemplu. Este de asemenea o idee buna sa consulti un terapeut care te poate ajuta sa identifici si sa corectezi miscarea care ti-a produs durerea.

Terapeutul se concentreaza pe zona-problema, mai curand decat sa-ti ofere un masaj corporal complet. Spre exemplu, atentia lui se indreapta spre un umar dizlocat daca asta este cauza pentru care ai solicitat acest masaj.

Noi, ca specialisti ai domeniului, sustinem ideea ca masajul (indiferent ce tip de masaj) nu trebuie sa fie facut acasa (masaj la domiciliu), deoarece conditiile oferite de un salon sau cabinet de masaj nu pot fi comparabile cu conditiile de acasa iar efectul de relaxare este remarcabil daca masajul este efectuat intr-un salon de masaj care detine o masa speciala de masaj, iar posturarea pacientului este cea corecta.